Na een lange vlucht van Amsterdam naar Dubai en een nog langere vlucht naar Tokyo kan kloppen zeggen dat ik de eerste paar dagen goed ben doorgekomen zonder jetlag.

dubai tarmac

Een lekke band?

Het enige wat er op de heenreis jammer was, das Dubai international airport. Een vliegveld wat een gigantische hoeveelheid reizigers verwerkt, maar daardoor zo ontzettend druk dat het er gewoon niet fijn is. Als klap op de vuurpijl werd een van de banden van ons vliegtuig vervangen terwijl wel aan het instappen waren.

Na een vlucht van 10 uur was het fijn om weer vaste grond onder de voeten te hebben.

De volgende dag stond de eerste toeristische attractie op het programma: de Senso-ji tempel.

Een deel van het tempel complex

Een deel van het tempel complex

Het tempelcomplex bevat meerdere gebouwen, allemaal van hout, daterende uit de zeventiende eeuw.

Biddende mensen

Biddende mensen

Naast bidden is er ook bij tempel, zoals je zovaak ziet in de geschiedenis, veel ccommercie. Een gigantische hoeveelheid aan kleine winkel met een hoop prul staat rond het hele complex.

Winkeltje met lekkernijen

Winkeltje met lekkernijen

De 2e dag bestond uit een bezoek aan het keizerlijke paleis. Gelegen in een groene oase van rust midden in Tokyo liggen zowel het werk als het woonpaleis van een Japanse keizer. Onder strikte Japanse discipline moesten/mochten we netjes 4 rijen maken waarna we in een lange stoet het terrein op mochten lopen. Behalve de tourguide liepen er nog 3 agenten mee om alle wilde Japanners in toom te houden.

Keizerlijk paleis Tokyo

Keizerlijk paleis Tokyo

yakatori

Dag  3 stond in het teken van het Tokyo National Museum, de lokale versie van het Rijksmuseum. Een aantal topstukken, zoals samurai zwaarden, boeddha beelden, kimonos en zelfs een Egyptische mummie passeerden de revue.

Tokyo National Museum

Tokyo National Museum

Oja, Japanners heb enorme discipline. Altijd respectvol en open. Altijd links staan en rechts gaan op de roltrap. En rijen maken. Zelfs om in te stappen in de trein, metro en bus.

In de rij staan

In de rij staan