kpn-presenteert-nieuwe-dienst-play

Gisteren kreeg ik een uitnodiging van KPN om beta tester te worden voor hun nieuwe TV-dienst Play. Na het aanmelden, installeren van de app en het even rondkijken kan ik al een aantal dingen melden:

HBO zit bij de 22 zenders die erbij zitten! En dan niet 1 HBO zender, maar gelijk 3! Daarnaast zijn natuurlijk de standaard Nederlandse zenders van NPO, SBS, RTL aanwezig. Ook zitten er zenders bij als Comedy Central, Discovery Channel en National Geographic.

Lees meer na de break!

De app kent een aantal secties:

  1. Ontdekken
  2. Live TV
  3. Gemist
  4. On Demand
  5. Mijn Opnames

Het ontdekken is een combinatie van de verschillende schermen: wat nu live op tv is, wat onlangs is toegevoegd, wat nieuw is in de On Demand sectie etc. Hier (en ook in de Gemist sectie) is nog wel wat verbetering nodig: bij het aan klikken van een willekeurige aflevering is het soms bijzonder onduidelijk van welke serie de aflevering is. Vrij essentieel lijkt me. Het is wel mooi om te zien dat je op dit start scherm alles ziet samenkomen.

Screenshot_2015-08-05-13-39-58Live TV is natuurlijk het belangrijkste deel van deze app. Je kunt hier behalve TV kijken ook door de TV-gids bladeren. Daarnaast kun je instellen dat je alleen streamt als je op wifi zit. Zo spaar je dus je MB’s als je op 3G of 4G zit.

Screenshot_2015-08-06-00-43-39Gemist en On Demand spreken voor zich, waarbij ik nog wel even moet melden dat je bij Gemist tot 9 dagen in het verleden kunt kijken. Wel zo handig.

Screenshot_2015-08-06-00-48-42Dan rest nog Mijn Opnames. Hier kun tot 200 uur aan opnames terug kijken. Als je tijdens het kijken op de opname knop klikt krijg je de melding dat de opname staat ingepland. Naderhand kun je die aflevering dus terug kijken.

 

Hoewel het echte testen nog moet beginnen heeft de dienst veel potentie. De vraag is echter, hoeveel gaat deze kosten, want HBO alleen al kost 15 euro…